Vliegenplaag

Een vliegenplaag kan erg storend zijn, zowel binnen als buiten. De meest voorkomende vliegen in en rondom je huis zijn huis- of kamervliegen (Musca domestica of Fannia), vleesvliegen (Calliphora spp. of bromvliegen in de volksmond), fruitvliegen. Deze vliegen leven allemaal op voedsel en ontlasting.

Als vliegen in huis massaal op je eten zitten en de hele tijd om je hoofd zoemen, mag je spreken van vliegenoverlast. 

Een vliegenplaag in uw bedrijf of in huis kunnen lastig zijn, vooral als het er veel zijn. Bovendien vormen bepaalde soorten vliegen een risico voor de gezondheid voor uzelf, maar ook voor uw medewerkers, klanten, uw gezin, uw huisdieren of in het geval van een agrarisch bedrijf uw vee.

Zijn vliegen schadelijk?
Vliegen kunnen de gezondheid schaden doordat ze ziektekiemen naar voedsel kunnen overbrengen. Vliegen kunnen bacteriën, virussen en parasitaire wormen oppikken tijdens het eten van afval, rottend vlees en mest en deze overdragen op het eten van mensen bij een volgende ‘landing’ of via hun uitwerpselen. Deze ziekteverwekkers kunnen infectieziekten zoals ziekten van het maag-darmstelsel veroorzaken bij de mens.

De meeste vliegen worden in grote mate aangetrokken door lichtbronnen. Dit is dan ook de reden dat vliegen zich massaal verzamelen op een raam of op een lamp. Vliegen hebben namelijk een erg goed ontwikkeld zicht. Vliegen kunnen zelfs Uv-licht waarnemen. Hierdoor worden ze zo sterk aangetrokken tot lichtbronnen. Zorg er dus in ieder geval voor dat er niet onnodig lichtbronnen staan te branden. Als je dat wel doet, komen vliegen daar in korte tijd massaal op af en blijven ze plakken aan je lamp. Zorg ook voor horrengaas voor je ramen en deuren om vliegen te weren.X-one Insecticide

Bestrijdt vliegen, fruitvliegen, muggen, stalvliegen,...

  • Vliegen verjagen zonder moeite d.m.v. automatische diffusie met de X-one dispenser.
  • 100% natuurlijk plantaardig product Binnenshuis, kennels, dierenartspraktijken, magazijn, openbare gebouwen en stallen.
  • Eveneens met open deuren heeft dit product een doeltreffende werking.
  • Onschadelijk voor mensen, dieren en milieu
  • Toelatingsnummer: 4807 / B
  • Ook 100% doeltreffend tegen muggen.

X-One is gebaseerd op 100% natuurlijke PLANTAARDIGE basis van Pyrethrum. X-one heeft een Belgische registratie en is geschikt voor horeca, voedingsindustrie, binnenshuis, kennels, dierenartspraktijken, magazijn, en stallen.

Aangezien Pyrethrum snel in water en kooldioxide ontleedt onder zonlicht of in de lucht, wordt het beschouwd als de veiligste natuurlijk insecticide. X-one laat geen residu achter en is niet schadelijk voor warmbloedige dieren en mensen.

Pyrethrum is een goed werkend middel zonder de dat resistentie bij de insecten optreedt. Het is een contact-insecticide met een snelle werking (‘knock down effect’). Zo kan het spray-product dat met Pyrethrum wordt geformuleerd veilig worden gebruikt om insecten in het huishouden te doden. Daarnaast kan het effectief zijn in de tuinbouw op allerlei gewassen.air-free dispenser
Hoe gebruikt u X-One ?

Handmatig of bij voorkeur automatisch via de X-one dispenser . X-one Aerosol is eveneens compatibel met een Swak dispenser.

  • Volledig automatische werking Instelbaar in 3 verschillende interval standen: 7,5 / 15 of 30 minuten
  • Instelbaar dag en nacht
  • Voeding: Batterijen (niet meegeleverd)


Let op: Niet rechtstreeks op voorwerpen en wanden richten, houdt minimaal 60 cm afstand.Technische informatie
Uitzicht Aerosol
Kleur Lichtgeel
Reuk Kenmerkend
Houdbaarheid Onbeperkt in een gesloten verpakking op kamertemperatuur
Stabiliteit Bewaar het product in originele gesloten verpakking en bescherm het tegen zonlicht en extreme temperaturen.
Verpakking 12 x 250ml (1x250ml = 3.000 dosissen)


Vraag de gepaste veiligheidsinformatieblad (SDS) voor gebruik (webshop@eljaproducts.be).
Bestel nu

x-one insecticide x-one 12stuks air-free dispenser x-one
X-one 1stuk X-one 12stuks Air-free dispenser