De meeste inductiekookplaten hebben een spiegelglad glanzend oppervlakte. Dat is bijzonder fraai om te zien, maar het heeft ook nadelen. Je ziet vlekken en vuilresten immers direct.

HOE EEN INDUCTIEKOOKPLAAT SCHOONMAKEN?

Neem de plaat na het koken af met een sopje van warm water met Elja afwasmiddel en een microvezeldoekje. Deze doekjes laten geen krassen achter. Verwijder stukjes/etensresten zo snel mogelijk.
Veeg nadien na met een vochtige doek met enkel water.
Spray vervolgens de kookplaat in met Elja kookplaatreiniger en droog het met een propere microvezeldoek of stukje keukenrol voor een streeploos resultaat.

Wat zeker niet doen!

Schuursponsjes of schurende reinigingsmiddelen zijn uit den boze. Gebruik voor het schoonmaken van je inductiekookplaat nooit soda of schoonmaakmiddelen met citroen. Dit zorgt voor onherstelbare verkleuringen. Citroen is een bijtend zuur, wat jouw kookplaat kan beschadigen. Te lang wachten met het schoonmaken van je inductiekookplaat is ook een echt no go. Het liefste verwijder je etensrestjes die uit de pan vallen meteen tijdens het koken (de oppervlakte waar de pan niet opstaat wordt toch niet heet). Laat het in elk geval niet aankoeken, dan krijg je het lastiger weg.