We wassen onze handen meermaals per dag met water en zeep en kopen massaal desinfectiemiddel of handgel om het coronavirus te bestrijden. Maar wist je dat de échte broeihaard voor bacteriën je gsm is? We nemen ‘m overal mee naartoe, zelfs tijdens het eten en een toiletbezoek. Daarom is je smartphone regelmatig schoonmaken zeker in deze tijden een must!


Coronavirus kan 28 dagen besmettelijk blijven op smartphone en bankbiljetten!
Uit een nieuw onderzoek, gepubliceerd in Virology Journal, blijkt dat het coronavirus een kleine maand kan overleven op o.a. bankbiljetten, glazen schermen van smartphones en roestvrij staal. Dat werd ontdekt door onderzoekers die virusdeeltjes aanbrachten op een aantal oppervlaktes en vervolgens op verschillende tijdstippen en temperaturen stalen afnamen. In het laboratorium werd vastgesteld dat het virus tot 28 dagen besmettelijk blijft bij 20 graden. Bij hogere temperaturen overleeft het virus minder lang: op sommige oppervlakken bleek het binnen 24 uur bij 40 graden niet meer besmettelijk.

Het is dus erg belangrijk om voldoende je handen te wassen en tussendoor je gezicht niet aan te raken, maar ook je smartphone grondig schoon te maken om het risico op infectie te vermijden. Zo ga je te werk!

JE SMARTPHONE SCHOONMAKEN

  • Was je handen grondig met water en zeep.
  • Heb je een hoesje rond je telefoon, begin dan met het te verwijderen.
  • Spray alcoholspray op een keukenrol en veeg je telefoon. Nooit rechtstreeks op je telefoon sprayen.
  • Vergeet zeker het hoesje van je telefoon ook niet.