Professionele schoonmakers weten heel goed dat de schoonmaakmiddelen die ze op hun werk gebruiken een stuk beter werken dan de middelen die ze thuis gebruiken. Professionele schoonmaakmiddelen zijn geconcentreerder dan de middelen die bij de supermarkt worden gekocht.
Veel mensen denken ook dat bleekwater een ideaal middel is om te schoonmaken. Ze vinden vaak de geur heerlijk en je ruikt dat je hebt gepoetst.Maar is bleekwater een schoonmaakmiddel?

Schoonmaken is het wegnemen van vuil. Bleekwater neemt het vuil niet weg. Het lijkt alsof het vuil wordt verwijderd door bleek water, het vuil wordt echter alleen maar gebleekt . Het is dus een hardnekkig misverstand dat bleekwater een schoonmaakmiddel is.

Maar u wilt toch uw wc ontsmetten? Waarom? Als je een wc goed schoonmaakt dan haal je 98% van de bacteriën weg. Als je minder goed schoonmaakt zullen er meer bacteriën achter blijven, dit is echter geen reden de wc te ontsmetten. Je wordt echt niet ziek van een wc thuis.
Wilt u toch uw wc ontmetten, gebruik dan Elja Desinfectiemiddel, deze werkt effectief en niet op basis van chloor.

Ook schimmel verwijder je niet met bleekwater. Met javel gaat U enkel de schimmel verbleken, kleurloos maken en dan zie je hem niet meer, maar hij is er nog! Na enkele weken verschijnt hij gewoon terug, want hij is niet dood! Schimmel verwijderen doe je met echte ontsmettingsmiddelen (geen dettol want dat is een kontact ontsmetter en werkt maar 15 tot 25 minuten) Om definitief schimmel te verwijderen gebruik je Elja Schimmelvreter, je brengt het product aan op de schimmel; laat 45 minuten inweken en de schimmel is dood! Dan naspoelen met proper water en met borstel de dode schimmel wegborstellen.

Groenaanslag of mos verwijder je niet met javel. Met javel gaat U enkel verbleken, kleurloos maken en dan zie je hem niet meer, maar hij is er nog! Na enkele weken verschijnt hij gewoon terug, want hij is niet dood! Groenaanslag of mos verwijderen doe je met echte ontmosser Elja Groene aanslag bestrijder. Schrobben is niet nodig, gewoon laten inwerken.Het is snelwerkend en het product is milieuvriendelijk omdat het biologisch afbreekbaar is, dit wil zeggen dat de natuur het product grotendeels zelf afbreekt.

Bleekwater is daarbij nog eens gevaarlijk voor de mens. Er kan chloorgas of chlooramines ontstaan. Chloramines zijn chloor-stikstofverbindingen die de luchtwegen en ogen irriteren. Chloorgas is een erg giftig en bijtend gas dat kan vrijkomen als je bleekwater mengt met andere producten bv ontkalkers. Wist je trouwens dat door in een wc te plassen waar bleekwater in zit, er giftig chloorgas ontstaat.

* Het eenmalig inademen van chloordamp kan aanleiding geven tot irritatie van de bovenste luchtwegen met tranende ogen, neusloop, een prikkelende keel en hoest.

* Wanneer de blootstelling echter langdurig is of wanneer de betrokken persoon allergisch is of aan astma lijdt, kunnen meer uitgesproken ademhalingsklachten optreden zoals kortademigheid en pijn op de borst bij het (diep) ademhalen

Er gebeuren vaak ongevallen als men bleekwater mengt met een zuur of bij het reinigen van de toiletpot, als men bleekwater na een ontkalker gebruikt. Hierbij komen onmiddellijk gevaarlijke dampen vrij. Gebruik dus nooit bleekwater in combinatie met andere producten, zoals een ontstopper of een ontkalker.


Daarbij is chloor slecht voor het milieu. In het riool of de rioolwaterzuiveringsinstallatie kan chloor verbindingen vormen met andere stoffen. Deze verbindingen zijn erg moeilijk afbreekbaar en schadelijk voor het milieu.

Lees hier meer