BBQ-rooster schoonmaken

Zonnige zomeravonden: ideaal om een heerlijke barbecue te organiseren! Helaas is deze activiteit ook onlosmakelijk verbonden met één van de meest vervelende klusjes bij goed weer: je zwartgeblakerde BBQ-rooster schoonmaken achteraf…


Met huis-, tuin- en keukentips je BBQ-rooster schoonmaken: Uiteraard maak je je BBQ-rooster het best schoon met het kwalitatief reinigingsproduct ELJA BBQreiniger. De eerste restjes achtergebleven vuil op je grill kan je wel al efficiënt verwijderen met…

een ui of citroen:
Heb je nog een citroen of een ui liggen? Snij deze doormidden, prik een half exemplaar met de platte kant naar beneden op een vork en wrijf ermee over de grill (zowel aan de boven- als aan de onderkant en altijd in de richting van de spijlen): uien- en citroensap verwijdert makkelijk het vet van je rooster!


een natte krant:
Wikkel het rooster in oud krantenpapier, bevochtig het en laat het een nachtje staan. ’s Morgens zal een groot deel van de achtergebleven restjes ’s aan het krantenpapier kleven.
Het vuile rooster een nachtje in het gras laten rusten en de ochtenddauw zijn werk laten doen kan ook helpen. Nadien kan je het vuil er met een doek afvegen.


Aluminiumfolie
Neem een propje aluminiumfolie en wrijf ermee over het vuile barbecuerooster. Zo komen de voedselresten er gemakkelijk af.

Professioneel je BBQ-rooster schoonmaken:
Zoals reeds vermeld, zullen deze huis-, tuin- en keukentips zeker niet het merendeel van de overgebleven vuil- en etensresten van je BBQ-rooster verwijderen. Dit doe je het best met ELJA BBQreiniger.Dit is een zeer krachtige ontvetter en verwijdert makkelijk hardnekkig en ingebrand vet. Draag steeds handschoenen ! Vernevel het onverdunde product rechtstreeks op het rooster, laat 1 tot 3u inwerken en daarna grondig naspoelen met proper water. Droogwrijven om roestvorming te voorkomen. De aard en mate van verontreiniging bepalen de duur van de inwerktijd. Indien het voorwerp verwarmd kan worden, kan dit de werking vesnellen.
DOMPELMETHODE: verdunnen met water tot max 1 op 4. De rooster of grill in het dompelbad laten rusten gedurende 2 tot 18 u. Daarna goed afspoelen met water en droogwrijven. De oplossing in het dompelbad kan verder gebruikt worden voor de volgende behandeling.

Opgelet ! Niet gebruiken op aluminium, koper, messing, gegalvaniseerde of gelakte oppervlakken. Verven, lakken en coatings worden bij het gebruik van dit product aangetast.